Päärynä-sinihomejuustopiirakka

8:lle
Päärynä-sinihomejuustopiirakka

Taikina

(8:lle)
1 pkt
Sunnuntai Piirakkataikinaa (pakaste)

Täyte

(8:lle)
1 tlk
säilykepäärynöitä
150 g
sinihomejuustoa
3 dl
ranskankermaa
2
munaa
1/3 tl
rouhittua mustapippuria
hiven suolaa
Tarjoiluun: hunajaa

Valmistusohje

  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Laita uuni päälle 200 asteeseen. Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) kokoinen pala ja aseta se vuoan pohjalle.
  2. Painele taikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
  3. Viipaloi päärynät pituussuunnassa. Laita viipaleet piirakan pohjalle sektoreittain. Ripottele päälle raastettu sinihomejuusto
  4. Sekoita ranskankerma, munat, mustapippuri ja suola. Kaada täytteen päälle.
  5. Paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

Ennen tarjoilua kaada piirakan pinnalle hiven hunajaa.