Eleplant 500 g on monikäyttöinen, täyteläisen voimainen tuote ruoanlaittoon, leivontaan ja leivälle. Se on Suomessa valmistettu, täysin kasvipohjainen tuote, jossa…
Lue lisää
Naanleivät
aktiivinen 45 min, passiivinen 1 h
12
Herkulliset intialaista alkuperää olevat naanleivät onnistuvat helposti myös kotona. Leivät voi paistaa uunissa, pannulla tai jopa grillissä. Voitelemalla naanleivät valkosipulilla maustetulla Eleplant voisulalla takaat herkullisen leipähetken!
Naanleipätaikina(12) |
|
2,5 dl |
maitoa
|
11 g |
kuivahiivaa
|
1 tl |
suolaa
|
1,5 tl |
sokeria
|
485 g |
vehnäjauhoja
|
0,5 dl |
maustamatonta jogurttia
|
1 dl |
sulatettua Eleplantia voiteluun
|
Valmistusohje
- Lämmitä maito 42-asteiseksi.
- Lisää joukkoon kuivahiiva, suola ja sokeri.
- Anna vaikuttaa noin 1–2 minuutin ajan.
- Lisää joukkoon vehnäjauho ja jogurtti.
- Vaivaa taikinasta yksi iso pallo ja anna kohota liinan alla noin 40 minuuttia.
- Pyörittele naanleipien taikinasta 12–14 kpl tasaista palloa.
- Anna leipien kohota huoneenlämmössä peittettynä noin 15–20 minuutin ajan.
- Kauli palloista noin 5 mm paksuisia pyöreitä lettuja ja laita kuumalle pannulle tai grilliin.
- Kypsennä leipiä noin minuutin ajan per puoli.
- Valele naanleipien päälle sulatettua Eleplantia.