Muurinpohjaletut savulohitäytteellä

8
Muurinpohjaletut savulohitäytteellä

Muurinpohjaletut voit valmistaa myös suolaiseksi tarjottavaksi. Valmista reilun kokoinen taikina ja runsaat täytteet ja saat kesäjuhliin iloisen tapahtuman.


Raaka-aineet:

(8)
7 dl
maitoa
3 dl
kivennäisvettä
3
munaa
1/2 tl
suolaa
3/4 dl
Sunnuntai Juoksevaa Rypsiöljyvalmistetta
2 1/2 dl
Sunnuntai Ohrajauhoja
2 1/2 dl
Sunnuntai vehnäjauhoja

Paistamiseen:

(8)
Sunnuntai Juoksevaa Rypsiöljyvalmistetta

Täyte:

(8)
400 g
yrttituorejuustoa
300-400 g
lämminsavustettua lohta
mustapippuria tai limepippuria myllystä
1
punainen paprika
1
sitruunan tai limen mehu
muutama varsi tilliä

Valmistusohje

Mittaa kulhoon maito, kivennäisvesi, munat, suola, Sunnuntai Juokseva, ohrajauhot ja vehnäjauhot. Sekoita. Anna taikinan tekeytyä kylmässä mielellään muutama tunti.
Kuumenna muurinpohjapannu ja sivele pannulle Sunnuntai Juoksevaa. Kaada taikinaa pannulle ja paista molemmin puolin herkullisiksi letuiksi.
Valmista täyte. Mittaa kulhoon yrttituorejuusto. Hienonna joukkoon lämminsavustettu lohi ja mausta musta- tai limepippurilla. Hienonna paprika pieniksi kuutioiksi, purista sitruuna- tai limemehu ja hienonna tilli. Sekoita ainekset ja tarkista maku.
Tarjoa täyte lettujen kanssa.