Marjapiirakka

1 h
8
Marjapiirakka

Perinteinen marjapiirakka muropohjalla saa täytteekseen kirpeitä viinimarjoja ja täyteläistä rahkaa. Täytteeksi voit valita mieluisat marjat saatavuuden mukaan.


Taikina

(8)
150 g
Keiju Merisuola rypsiöljy-kasvirasvalevitettä
1 dl
tomusokeria
1 tl
vaniljasokeria
1
kananmuna
4 dl
vehnäjauhoja
0,5 dl
kauraleseitä

Täyte

(8)
2 dl
maitorahkaa
0,5 dl
kermaa
1 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
3
kananmunaa
3 dl
punaherukoita (tai muita marjoja)

Valmistusohje

  1. Vaahdota pehmeä margariini ja tomusokeri. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
  2. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada taikinan päälle.
  3. Paista marjapiirakkaa 160-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia. Jäähdytä hieman ennen tarjoilua.