Luumu-suklaakakku mascarponevaahdolla

Luumu-suklaakakku mascarponevaahdolla

Kuivakakut kuuluvat perinteisesti jouluun pitopöytään. Kun perinteisen luumu-suklaakakun kruunaa vielä suussa sulavalla, luumuisella mascarponevaahdolla, syntyy jotain aivan uutta ja herkullista. Tämä kuivakakku maistuu lapsillekin. Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen juttu!


Pohja:

1
pussi luumuja
2 dl
sokeria
2,5 dl
vettä
200 g
Sunnuntai Leivontamargariini
2
kananmunaa
3 dl
Sunnuntai erikoisvehnäjauhoa
0,5 dl
kaakaojauhe
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria

Kuorrute:

2,5 dl
vispikermaa
200 g
mascarponea
1 rkl
tomusokeria
1 rkl
vaniljasokeria
4 rkl
luumumarmeladia

Valmistusohje

Pohja: 

  1. Mittaa kattilaan luumut, sokeri sekä vesi ja keitä välillä sekoittaen, kunnes luumut ovat pehmenneet, noin 10 minuutin ajan miedolla lämmöllä. Voit rikkoa luumut painelemalla niiden rakennetta. Siirrä massa kulhoon ja anna jäähtyä.
  2. Laita uuni 175 asteeseen, ota irtopohjavuoka esille ja vuoraa sen pohja leivinpaperilla sekä voitele reunat öljyllä.
  3. Lisää luumumassan joukkoon sulatettu Sunnuntai leivontamargariini sekä munat ja vatkaa kunnolla.
  4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja vatkaa ne taikinaan.
  5. Lusikoi taikina vuokaan ja kypsennä uunissa noin 40 minuuttia. Kakku saa jäädä ihanasti tahmeaksi, joten älä ylikypsennä sitä. Itse kokeilin tikulla kakun kypsyyttä.

Kuorrute:

  1. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja sekoita sen joukkoon mascarpone sekä sokeri. Kääntele lopuksi joukkoon vielä luumumarmeladia niin, että kuorrutteeseen jää ihania luumuraitoja.
  2. Lusikoi kuorrute jäähtyneen kakkupohjan päälle ja viimeistele kaakaolla ja koristeilla