Limonello-marenkimunkit

1,5 h

12

Limonello-marenkimunkit leivotaan sitruunalla maustetusta taikinasta ja täytetään sitruunatahnalla. Herkulliset munkit kuorrutetaan sokerin sijasta italialaisella marengilla ja koristellaan syötävillä kukilla.
Munkkitaikina(12) |
|
4 dl |
maitoa
|
2 pss |
kuivahiivaa
|
2 dl |
sokeria
|
1 rkl |
kardemummaa
|
ripaus suolaa
|
|
2 |
sitruunan raastettu kuori
|
1 dl |
sitruunamehua
|
13,5 dl |
vehnäjauhoja
|
1 dl |
Keiju rypsiöljyä
|
Paistamiseen(12) |
|
n. 1 l |
Keiju rypsiöljyä
|
Täytteeseen(12) |
|
1–1,5 dl |
lemon curdia
|
Italialainen marenki(12) |
|
1,25 dl |
sokeria
|
0,5 dl |
vettä
|
2 |
valkuaista
|
Valmistusohje
- Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon kuivahiiva, sokeri, kardemumma ja suola.
- Raasta sitruunoiden kuoret ja purista mehu. Lisää ne taikinan joukkoon. Lisää puolet vehnäjauhoista ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää öljy ja loput vehnäjauhot taikinaan muutamassa erässä koko ajan vaivaten.
- Kohota munkkitaikinaa n. 30 minuuttia.
- Kaada kohonnut taikina jauhotetulle alustalle ja jaa 12 osaan. Pyöritä pyöreiksi munkeiksi ja kohota alustalla vielä noin 15 minuuttia.
- Kaada rypsiöljy korkeareunaiseen kattilaan ja lämmitä keskilämmöllä. Mittaa öljyn lämpötila mittarilla tai pienellä taikinapalalla, öljyn tulisi olla noin 180-asteista.
- Uppopaista munkkeja rypsiöljyssä kattilassa noin 3 minuuttia molemmin puolin.
- Valuta kypsistä munkeista ylimääräinen öljy pois.
- Laita lemon curd -tahna ohuella tyllalla varustettuun pursotinpussiin. Pursota munkin pinnalta täytettä eri puolille munkkia noin kuuteen eri kohtaan, jotta täytettä tulee kauttaaltaan munkkien sisälle.
- Valmista italialainen marenki. Laita sokeri ja vesi kattilaan. Kiehauta ja keitä kasaan, kunnes sokeriliemi muodostaa tiheästi kuplia. Mikäli käytössäsi on mittari, valkuaisvaahtoon lisättävän sokeriliemen tulisi olla 120-asteista.
- Erottele kananmunien valkuaiset ja keltuaiset. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi samaan aikaan kun sokeriliemi keittyy kasaan. Lisää kuuma sokeriliemi valkuaisvaahdon joukkoon koko ajan vatkaten ja vaahdota kiiltäväksi marengiksi.
- Laita italialainen marenki tyllalla varustettuun pursotinpussiin ja pursota munkkien pinta kauttaaltaan marengilla. Koristele limonello-marenkimunkit syötävillä kukilla.