Keiju Merisuola on täyteläinen ja maukas levite, jossa yhdistyvät luonnon oma rypsiöljy ja hienonnettu merisuola. Hieman voimakkaammin suolattu palmuöljytön Keiju…
Lue lisää
Latva-artisokkaa sitruunalla ja timjamilla maustetulla Keijulla

1 h

2:lle

Latva-artisokat sopivat mainiosti tarjottavaksi rapujuhlissa kasvisruokailijoille. Latva-artisokka nautitaan keitettynä ja syötäväksi käyvät terälehtien mehevät alaosat sekä kukkamykeröiden pohjat. Keitetyt latva-artisokat voi tarjota lämpiminä tai kylminä herkullisen sitruunalla ja timjamilla maustetun sulatetun Keijun kera.
Aineosat(2:lle) |
|
4 |
latva-artisokka
|
1 tl |
suolaa
|
1 l |
vettä
|
1 |
sitruuna
|
100 g |
Keiju Merisuola rypsiöljy-kasvirasvalevitettä
|
1 |
sitruunan kuori ja mehu
|
tuoretta timjamia
|
|
ripaus mustapippuria myllystä
|
|
|
Valmistusohje
- Taita latva-artisokkien varret irti esimerkiksi pöydän kulmaa vasten, jotta pohjan sitkeät kuidut katkeavat.
- Laita huuhdotut latva-artisokat runsaaseen suolalla maustettuun kiehuvaan veteen. Lisää keitinveteen sitruunaa tuomaan makua ja näin myös väri pysyy kirkkaamman vihreänä. Keitä artisokkia 25−30 minuuttia. Voit pitää esimerkiksi pienemmän kattilan kantta artisokkien painona, jotta ne pysyvät kauttaaltaan kiehuvan veden alla.
- Tarkista kypsyys kantaosasta esimerkiksi pienellä veitsellä. Kypsän artisokan kantaosa on pehmeä ja lehdet irtoavat helposti. Nosta artisokat reikäkauhalla siivilään valumaan kantaosa ylöspäin.
- Valmista dippi sulattamalla Keiju Merisuola -levite kattilassa. Lisää joukkoon sitruunan kuori ja mehu, tuoretta timjamia ja ripaus pippuria.
- Artisokat nautitaan irrottamalla lehtisuomut kukkapohjuksesta. Kasta lehden mehevä tyvi voisulaan ja vetäise suomu hampaiden läpi. Kun kaikki lehdet on nautittu, jäljellä on latva-artisokan herkullisin osa eli pohja. Leikkaa pohja halki ja poista karvainen keskiosa keskeltä ennen kuin nautit artisokan sitruunalla ja timjamilla maustetun Keijun kera.