Korvapuustit kinuski-pähkinäkuorrutteella

1 h
15 kpl
Korvapuustit kinuski-pähkinäkuorrutteella

Klassiset korvapuustit maistuvat vieläkin herkullisemmalta, kun ne viimeistellään täyteläisellä kinuskikastikkeella ja suolapähkinärouheella.


Taikina

(15 kpl)
5 dl
maitoa
2 pss
kuivahiivaa
2 dl
sokeria
1 rkl
kardemummaa
1 tl
suolaa
150 g
Keiju Makuisa rypsiöljymargariinia sulatettuna
14 dl
vehnäjauhoja
1
kananmuna

Kuorrute

(15 kpl)
1 dl
sokeria
2 dl
kuohukermaa
ripaus suolaa

Täyte

(15 kpl)
100 g
Keiju Makuisa rypsiöljymargariinia
1,5 dl
sokeria
2 rkl
kanelia

Voiteluun

(15 kpl)
1
kananmuna

Pinnalle

(15 kpl)
1 dl
paahdettuja ja suolattuja cashew-pähkinöitä

Valmistusohje

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja lisää joukkoon hiiva. Lisää sokeri, kardemumma ja suola. Sulata margariini ja lisää taikinaan. Lisää jauhoja vähitellen koko ajan vatkaten. Lisää kananmuna ja loput jauhot taikinaan.
  2. Anna taikinan kohota noin 30 minuuttia. Kun taikina kohoaa, keitä sillä aikaa kuorrutteen kinuski valmiiksi.
  3. Laita sokeri kattilaan ja sulata keskilämmöllä, kunnes sokeri ruskistuu hieman. Lisää joukkoon kerma ja keitä kasaan noin 5 minuuttia, kunnes kinuski kuplii. Mausta ripauksella suolaa jäähdytä kinuski.
  4. Kauli kohonnut taikina ohueksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä Keiju Makuisaa taikinalevyn pinnalle ja lisää sokeri sekä kaneli. Rullaa taikina kiinteäksi rullaksi ja leikkaa vinoittain korvapuusteja noin 15 kpl.
  5. Laita korvapuustit leivinpaperin päälle pellille ja kohota noin 15 minuuttia. Voitele kananmunalla ja paista 175-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.
  6. Kun korvapuustit ovat hieman jäähtyneet, valuta pinnalle kinuskia ja ripottele pinnalle murskattua paahdettua pähkinärouhetta.