Keiju Makuisa on Suomessa valmistettu maukas palmuöljytön levite. Tämä hyvänmakuinen tuote maistuu joko sellaisenaan leivän päällä tai yhdessä muiden leivänpäällisten…
Lue lisää
Korvapuustit kinuski-pähkinäkuorrutteella

1 h

15 kpl

Klassiset korvapuustit maistuvat vieläkin herkullisemmalta, kun ne viimeistellään täyteläisellä kinuskikastikkeella ja suolapähkinärouheella.
Taikina(15 kpl) |
|
5 dl |
maitoa
|
2 pss |
kuivahiivaa
|
2 dl |
sokeria
|
1 rkl |
kardemummaa
|
1 tl |
suolaa
|
150 g |
Keiju Makuisa rypsiöljymargariinia sulatettuna
|
14 dl |
vehnäjauhoja
|
1 |
kananmuna
|
Kuorrute(15 kpl) |
|
1 dl |
sokeria
|
2 dl |
kuohukermaa
|
ripaus suolaa
|
|
Täyte(15 kpl) |
|
100 g |
Keiju Makuisa rypsiöljymargariinia
|
1,5 dl |
sokeria
|
2 rkl |
kanelia
|
Voiteluun(15 kpl) |
|
1 |
kananmuna
|
Pinnalle(15 kpl) |
|
1 dl |
paahdettuja ja suolattuja cashew-pähkinöitä
|
Valmistusohje
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja lisää joukkoon hiiva. Lisää sokeri, kardemumma ja suola. Sulata margariini ja lisää taikinaan. Lisää jauhoja vähitellen koko ajan vatkaten. Lisää kananmuna ja loput jauhot taikinaan.
- Anna taikinan kohota noin 30 minuuttia. Kun taikina kohoaa, keitä sillä aikaa kuorrutteen kinuski valmiiksi.
- Laita sokeri kattilaan ja sulata keskilämmöllä, kunnes sokeri ruskistuu hieman. Lisää joukkoon kerma ja keitä kasaan noin 5 minuuttia, kunnes kinuski kuplii. Mausta ripauksella suolaa jäähdytä kinuski.
- Kauli kohonnut taikina ohueksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä Keiju Makuisaa taikinalevyn pinnalle ja lisää sokeri sekä kaneli. Rullaa taikina kiinteäksi rullaksi ja leikkaa vinoittain korvapuusteja noin 15 kpl.
- Laita korvapuustit leivinpaperin päälle pellille ja kohota noin 15 minuuttia. Voitele kananmunalla ja paista 175-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.
- Kun korvapuustit ovat hieman jäähtyneet, valuta pinnalle kinuskia ja ripottele pinnalle murskattua paahdettua pähkinärouhetta.