Kikherne-kirsikkatomaattitoast

30 min
4
Kikherne-kirsikkatomaattitoast

Tämä kikherne-kirsikkatomaattitoast valmistuu nopeasti ja soveltuu hyvin lounaaksi tai välipalaksi. Kirsikkatomaatin lisäksi voit käyttää toastin päälle esimerkiksi paahdettua munakoisoa tai kesäkurpitsaa.


Paahdetut kirsikkatomaatit

(4)
400 g
kirsikkatomaatteja puolitettuna
1,5 rkl
rypsiöljyä
1 tl
rouhittua mustapippuria

Kikhernetahna

(4)
230 g
säilykekikherneitä
1 tl
rouhittua mustapippuria
0,5 tl
cayannepippuria
1 tl
jauhettua korianterinsiementä
1 tl
juustokuminaa
1 tl
kuivattua oreganoa
2 rkl
Alentaja 60 -margariinia
-
1 rkl
Alentaja 60 -margariinia
8 viipaletta
täysjyväleipää
-
vihersalaattia lisukkeeksi

Valmistusohje

Levitä puolitetut kirsikkatomaatit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Mausta ne öljyllä ja mustapippurilla. Paahda tomaatteja 200-asteisessa uunissa 20 minuutin ajan.

Valmista kikhernetahna soseuttamalla kaikki ainekset kulhossa sauvasekoittimella.

Voitele täysjyväleivät margariinilla ja paahda kuumalla pannulla kullanruskeiksi. Levitä kikhernelevitettä leipien päälle ja asettele lopuksi päälle paahdetut kirsikkatomaatit. Nauti valmiit kikhernetoastit vihersalaatin kanssa.