Kasvisvartaat ja munakoisodippi

1 h
4
Kasvisvartaat ja munakoisodippi

Upeat kasvisvartaat ovat raikas lisä kesän grillipöytään. Voit käyttää oliivien sijaan myös esimerkiksi kirsikkatomaatteja. Pitkät kesäkurpitsaviipaleet käytetään kiehuvassa vedessä, jotta ne olisi helpompi muotoilla. Voit myös tehdä kesäkurpitsoista pyöreitä siivuja.


Munakoisodippi

(4)
2
munakoisoa viipaloituna
1,5 tl
suolaa
4
valkosipulinkynttä
1
sipuli pilkottuna
0,25 dl
Keiju Grilli & Marinadi -öljyä
0,3 prk
paahdettua säilykepaprikaa
1 rkl
tahinia
1
sitruunan mehu ja kuori raastettuna
1 tl
juustokuminaa
1 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria rouhittuna
1 dl
Keiju Grilli & Marinadi -öljyä

Vartaat

(4)
1 l
vettä
2 rkl
suolaa
2–3
kesäkurpitsaa
190 g
isoja kivettömiä vihreitä oliiveja
0,6 prk
paahdettua säilykepaprikaa pitkinä siivuina
0,25 dl
Keiju Grilli & Marinadi -öljyä
1 tl
suolaa
0,5 tl
juustokuminaa
0,5 tl
rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

  1. Mausta munakoisoviipaleet suolalla ja itketä niitä noin 20 minuutin ajan.
  2. Purista munakoisoviipaleet kuiviksi. Pyöritä munakoisot, valkosipulinkynnet sekä sipuli öljyssä ja mausta suolalla. Grillaa keskikovalla lämmöllä noin 3–4 minuutin ajan, kunnes kasviksissa on kaunis grillipinta.
  3. Laita munakoiso ja sipulit tehosekoittimen kulhoon. Lisää joukkoon kaikki loput dipin ainekset ja soseuta tasaiseksi tahnaksi.
  4. Kiehauta vesi kiehuvaksi ja mausta suolalla. Viipaloi kesäkurpitsat kuorimaveitsellä, juustohöylällä tai mandoliinilla pitkittäin. Kasta kesäkurpitsaviipaleet kiehuvaan veteen reikäkauhalla tai siivilällä, nosta heti ylös ja kuivaa talouspaperin päällä.
  5. Asettele varrastikkuihin vuorotellen kesäkurpitsasiivuja, oliiveja ja säilykepaprikasiivuja. Sekoita öljy, suola, juustokumina ja mustapippuri sekaisin. Valele maustettu öljy vartaiden pintaan. Grillaa kasvisvartaat grillissä täydellä teholla noin 2 minuuttia per puoli.