Kardemummalla maustettu porkkanakakku

1,5 h
12
Kardemummalla maustettu porkkanakakku

Mehevä porkkanakakku maustetaan kardemummalla. Kakku täytetään ja kuorrutetaan sitruunalla, vaniljalla ja kardemummalla maustetulla tuorejuustomoussella.


Taikina

(12)
0,5 kg
porkkanaa
4 dl
Keiju rypsiöljyä
2 dl
fariinisokeria
2 dl
sokeria
6 dl
vehnäjauhoja
2 tl
ruokasooda
2 tl
kardemummaa
0,5 tl
suolaa
2
kananmunaa

Täyte

(12)
4 dl
kermaa
1 dl
sokeria
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
1 tl
vaniljasokeria
1 tl
kardemummaa
0,5
sitruunan mehu

Valmistusohje

  1. Kuori ja pilko porkkanat muutamaan osaan. Keitä porkkanat kypsiksi vedessä.
  2. Valuta vesi pois porkkanoista ja laita ne tehosekoittimen kulhoon, lisää öljy ja sokerit. Soseuta tasaiseksi.
  3. Sekoita kulhossa kuivat aineet keskenään. Sekoita jauhoseos porkkanasoseen joukkoon ja lisää lopuksi kananmunat. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  4. Kaada porkkanakakkutaikina voideltuun irtopohjavuokaan, jonka pohjalla on leivinpaperi. Paista porkkanakakkua 170-asteisessa uunissa n. 40 minuuttia, kunnes kakku on keskeltäkin kypsynyt. Anna kakun jäähtyä ja vetäytyä hyvin ennen leikkaamista.
  5. Leikkaa porkkanakakku kolmeen osaan ja valmista täyte. Vaahdota kerma ja sokeri. Lisää joukkoon loput täytteen ainekset ja sekoita tasaiseksi. Pursota täytettä kerrosten väliin ja kakun päälle.