Korkealaatuinen Keiju-rypsiöljy on joka keittiön luottotuote ja syystä Suomen suosituin rypsiöljy. Pakkauskoot 500 ml ja 1 l. • Monipuoliseen ruoanlaittoon:…
Lue lisää
Kardemummalla maustettu porkkanakakku

1,5 h

12

Mehevä porkkanakakku maustetaan kardemummalla. Kakku täytetään ja kuorrutetaan sitruunalla, vaniljalla ja kardemummalla maustetulla tuorejuustomoussella.
Taikina(12) |
|
0,5 kg |
porkkanaa
|
4 dl |
Keiju rypsiöljyä
|
2 dl |
fariinisokeria
|
2 dl |
sokeria
|
6 dl |
vehnäjauhoja
|
2 tl |
ruokasooda
|
2 tl |
kardemummaa
|
0,5 tl |
suolaa
|
2 |
kananmunaa
|
Täyte(12) |
|
4 dl |
kermaa
|
1 dl |
sokeria
|
200 g |
maustamatonta tuorejuustoa
|
1 tl |
vaniljasokeria
|
1 tl |
kardemummaa
|
0,5 |
sitruunan mehu
|
Valmistusohje
- Kuori ja pilko porkkanat muutamaan osaan. Keitä porkkanat kypsiksi vedessä.
- Valuta vesi pois porkkanoista ja laita ne tehosekoittimen kulhoon, lisää öljy ja sokerit. Soseuta tasaiseksi.
- Sekoita kulhossa kuivat aineet keskenään. Sekoita jauhoseos porkkanasoseen joukkoon ja lisää lopuksi kananmunat. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Kaada porkkanakakkutaikina voideltuun irtopohjavuokaan, jonka pohjalla on leivinpaperi. Paista porkkanakakkua 170-asteisessa uunissa n. 40 minuuttia, kunnes kakku on keskeltäkin kypsynyt. Anna kakun jäähtyä ja vetäytyä hyvin ennen leikkaamista.
- Leikkaa porkkanakakku kolmeen osaan ja valmista täyte. Vaahdota kerma ja sokeri. Lisää joukkoon loput täytteen ainekset ja sekoita tasaiseksi. Pursota täytettä kerrosten väliin ja kakun päälle.