Kaksikerroksinen suklaakakku

Yli 60 min
noin 30 annosta
Kaksikerroksinen suklaakakku

Pohja

(noin 30 annosta)
200 g
Sunnuntai Leivontamargariinia
80 g
tummaa suklaata
3 dl
vettä
2 dl
ranskankermaa
4 dl
ruokosokeria
4
munaa
6 dl
Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
1/2 dl
kaakaojauhetta
2 tl
leivinjauhetta
1 tl
ruokasoodaa
1 dl
hasselpähkinärouhetta

Täyte

(noin 30 annosta)
120 g
tummaa suklaata
5 dl
vispikermaa
400 g
maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl
tomusokeria
200 g
pensasmustikoita
100 g
hasselpähkinäsuklaata

Kostutukseen

(noin 30 annosta)
2 dl
maitoa

Kuorrutus

(noin 30 annosta)
50 g
tummaa suklaata
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
2 dl
vispikermaa

Suklaaganache

(noin 30 annosta)
100 g
tummaa suklaata
1/2 dl
Kuohukermaa
1 rkl
voita

Valmistusohje

Pilko suklaa ja margariini kattilaan. Sulata keskilämmöllä ja kaada seos kulhoon.

Lisää vesi, ranskankerma, sokeri sekä munat yksitellen sekoittaen.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi muiden ainesten joukkoon. Kääntele lopuksi taikinaan hasselpähkinärouhe.

Aseta leivinpaperi irtopohjavuokien pohjalle (halkaisijat 20 cm ja 15 cm) ja voitele vuoat. Kaada taikina vuokiin ja paista uunissa 175 asteessa 50-60 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys hammastikulla. Jäähdytä pohjat.

Sulata täytteen suklaa mikrossa välillä sekoittaen. Vaahdota kerma.

Notkista tuorejuusto ja tomusokeri ja sekoita joukkoon jäähtynyt suklaa. Kääntele joukkoon kermavaahto. Lisää pestyt pensasmustikat mousseen (tarvittaessa puolitettuina) sekä rouhittu hasselpähkinäsuklaa.

Leikkaa jäähtyneet pohjat kolmeen osaan ja kokoa kakut irtopohjavuokiin. Kostuta pohjat maidolla ja jaa täyte väleihin. Anna kakkujen hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin tai yön yli.

Sulata kuorrutteen suklaa mikrossa. Vaahdota kerma. Notkista tuorejuusto sähkövatkaimella ja sekoita joukkoon jäähtynyt suklaa ja kermavaahto.

Aseta isompi kakkupohja tarjoilualustalle ja levitä kuorrutetta kakun päälle ja sivuille palettiveitsellä tai terävällä veitsellä. Pohja saa jäädä paikoitellen näkyviin. Nosta sen jälkeen pienempi kakku päälle ja levitä pintaan loput kuorrutteesta.

Rouhi ganachen suklaa hienoksi ja aseta kulhoon. Lämmitä kerma höyryäväksi, mutta älä keitä. Kaada kuuma kerma suklaarouheen päälle ja sekoita tasaiseksi. Sekoittele seosta tarvittaessa vesihauteen päällä, jotta suklaa sulaa kokonaan. Lisää lopuksi voi. Valuta suklaaganachea kakun reunoille. Viimeistele kakku marjoilla, suklaakarkeilla ja syötävillä kukilla.