Juhlapulla

Juhlapulla

Raaka-aineet

5 dl
maitoa
50 g
tuorehiivaa
2 tl
suolaa
2 dl
sokeria
1 rkl
kardemummaa
1
muna
noin 15 dl
Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
200 g
Sunnuntai laktoositon leivontamargariinia

Valmistusohje

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva. Lisää suola, sokeri, muna ja kardemumma. Lisää jauhoja vähitellen, ensin puuhaarukalla ja sitten käsin alustaen. Lisää paloiteltu, huoneenlämpöinen rasva joukkoon alustuksen loppuvaiheessa. Alusta taikinaa, kunnes siinä on hyvä sitko. Anna kohota vedottomassa paikassa liinalla peitettynä puolisen tuntia. Jaa taikina tangoiksi, paloittele ja pyörittele pulliksi jauhotetulla pöydällä. Laita ne pellille leivinpaperin päälle ja anna kohota liinan alla vielä 15 minuuttia. Voitele pullat kevyesti vatkatulla munalla ja ripota niille raesokeria. Paista 225 asteessa uunin keskitasossa noin 8 – 9 minuuttia.

Voit myös valmistaa vaniljatäytteen, joka pursotetaan pullien keskelle ennen paistamista. Tarvitset 150 g Sunnuntai laktoositonta leivontamargariinia, 150 g sokeria, 125 g vaniljakreemiä (valmistettu vedestä ja vaniljakreemijauheesta 3:1) sekä 1 tl kardemummaa. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää vaniljakreemi ja kardemumma. Pursota täyte pullien keskelle siten, että työnnät pursottimen kärjen (tyllan) hieman pullataikinan sisään. Täytettä saa tulla myös pullan päälle.