Joulun tähtipulla

Joulun tähtipulla

Pullataikina:

5 dl kädenlämpöistä maitoa
2 kpl Sunnuntai Kuivahiivaa
1,5 dl sokeria
1,5 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
1 kananmuna
16 dl Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
150 g Sunnuntai Leivontamargariinia

Täyte:

100 g Sunnuntai Leivontamargariinia
2 rkl sokeria
2 rkl kanelia
1 prk luumuhilloa

Päälle:

kananmuna
raesokeria

Valmistusohje

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola, kardemumma ja sekoita. Lisää joukkoon muna ja sekoita kunnolla. Lisää Sunnuntai erikoisvehnäjauhot aluksi puukauhalla sekoittaen ja lopuksi vaivaa taikinaa käsin. Lisää viimeiseksi pehmeä Sunnuntai leivontamargariini ja vaivaa taikinaa kunnes se on tasaista ja irtoaa reunoista. Laita taikina kohoamaan leivinliinan alle lämpimään paikkaan n. 45 min.

Vaivaa kohonnut taikina jauhoitetulla pöydällä ja jaa se neljään osaan. Kauli jokaisesta taikinasta samankokoiset pyöreät levyt.

Sekoita huoneenlämpöinen Sunnuntai leivontamargariini, kaneli ja sokeri. Laita ensimmäisen levyn päälle kanelisokeritäyte, toisen levyn päälle luumuhillo ja kolmannen levyn päälle kanelisokeritäyte. Lisää viimeinen levy ja paina levyn keskelle lasilla keskikohta. Leikkaa pyöreä levy kahteentoista samankokoiseen osaan.

Kieputa kaksi vierekkäistä taikinaviipaletta kaksi kertaa vastakkaisiin suuntiin. Tee jokaiselle leikatulle siivulle samalla tavalla. Anna kohota vielä 30 min. leivinliinan alla.

Voitele pulla munalla ja ripottele raesokeria päälle. Paista 200 °C n. 20 min.