Hyydytetty karpalokakku

  • Katsottu: 1471 kertaa
Tulosta resepti

Raaka-aineet:

200 g Digestive-keksejä
75 g Sunnuntai Laktoositonta Leivontamargariinia

Täyte:

liivatelehteä
2 1/2 dl vispikermaa tai kuohukermaa
500 g maitorahkaa
1 dl tomusokeria tai maun mukaan
1 rkl vaniljasokeria
1/2  sitruunanmehu

Pinnalle:

2 1/2 dl vispikermaa tai kuohukermaa
2-3 rkl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
2-3 dl karpaloita
  sitruunamelissaa

Valmistusohje

Hienonna Digestive-keksit tehosekoittimessa tai pussissa lihanuijalla.
Sekoita joukkoon Sunnuntai Leivontamargariini. Painele seos halkaisijaltaan 22-24 cm irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle ja reunoille.

Nosta vuoka jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat täytteen.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen limittäin.
Vaahdota vispikerma tai kuohukerma ja vatkaa joukkoon maitorahka. Mausta tomusokerilla ja vaniljasokerilla. Tarkista maku.
Kiehauta sitruunanmehu esimerkiksi juomalasissa mikroaaltouunissa.
Liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet ja sekoita tasaiseksi.
Valuta liivateneste ohuena nauhana täytteeseen.
Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Irrota kakku vuoasta veitsellä pyöräyttäen ja siirrä tarjoiluvadille.
Vaahdota kerma ja mausta tomusokerilla ja vaniljasokerilla. Pursota kerma kakun reunoille.
Ripottele pinnalle karpaloita ja koristele sitruunamelissalla.
Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.

« Palaa resepteihin