Herne-avokadotoastit

30 min
4
Herne-avokadotoastit

Avokadoista ja herneistä sekoitettu tahna sopii hyvin niin leipien täytteeksi kuin pastan kastikkeeksikin. Levitä tahnaa maalaisleiville ja viimeistele halutessasi ilmakuivatulla kinkulla ja kirsikkatomaateilla.


Avokado-hernetahna

(4)
200 g
pakasteherneitä sulatettuna
2
avokadoa
0,5
sitruunan mehu ja raastettu kuori
10
mintun lehteä hienonnettuna
3 rkl
Keiju sitruuna & basilika yrttiöljyä
1
suolaa
8 viipaletta
maalaisleipää paahdettuna
200 g
laktoositonta feta- tai salaattijuustoa
10
mintun lehteä koristeluun
Keiju sitruuna & basilika yrttiöljyä viimeistelyyn

Valmistusohje

  1. Laita kaikki avokado-hernetahnan ainekset kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella. Tahna saa jäädä hieman karkeaksi. Voit myös soseuttaa tahnan tehosekoittimessa.
  2. Paahda maalaisleivät. Levitä päälle avokado-hernetahnaa ja murusta päälle fetajuustoa. Koristele leivät mintun lehdillä. Voit viimeistellä herne-avokadotoastit yrttiöljyllä.