Helppo suklaakakku mansikkavaahdolla

Alle 60 min
8-10 palaa
Helppo suklaakakku mansikkavaahdolla

Pohja

(8-10 palaa)
1 ps
Sunnuntai Suklaanmakuinen Kakku- ja Muffinssimix
2 dl
vettä
1 dl
Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta
75 g
valkosuklaarouhetta tai -nappeja

Mansikkavaahto

(8-10 palaa)
150 g
mansikoita (tuore tai pakaste)
75 g
valkosuklaata
2 dl
vispikermaa
200 g
tuorejuustoa
1/2 dl
tomusokeria

Koristeluun

(8-10 palaa)
tuoreita marjoja
keksejä

Valmistusohje

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Kaada kulhoon leivontamix, vesi, rasva ja valkosuklaa. Sekoita taikina tasaiseksi.

Voitele kakkuvuoka (halkaisija 20 cm) Sunnuntai Juoksevalla ja kaada taikina vuokaan. Paista kakkua uunissa 30 minuuttia.

Kakun kypsyessä voit valmistaa mansikkavaahdon valmiiksi. Survo (sulaneet) mansikat esimerkiksi sauvasekoittimella soseeksi. Sulata valkosuklaa mikrossa lyhyissä pätkissä välillä sekoittaen.
Vaahdota vispikerma. Notkista toisessa kulhossa tuorejuusto ja tomusokeri. Sekoita tuorejuustoon ensin mansikkasurvos ja sen jälkeen hieman jäähtynyt valkosuklaa. Kääntele lopuksi joukkoon kermavaahto.

Laita mansikkavaahto pursottimeen tai vahvaan pakastepussiin. Pursota vaahto jäähtyneen kakkupohjan päälle ja koristele esimerkiksi tuoreilla marjoilla ja kekseillä.