Grillipihvit ja maustevoi

Grillipihvit ja maustevoi

Raaka-aineet

4
naudan ulkofileepihviä
2 rkl
Keiju rypsiöljyä
hienoa merisuolaa
pippurisekoitusta

Maustevoi

50 g
Keiju-margariinia, jossa rasvaa vähintään 60 %
2
valkosipulin kynttä puristettuna
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
2 tl
tuoretta oreganoa silputtuna (tai ½ tl kuivattua yrttimaustetta)

Valmistusohje

Ota pihvit huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen paistamista.  Jos paistat pihvit pannulla tai parilapannulla, kuumenna öljy hyvin ja lisää sen jälkeen pihvit kuumalle pannulle. Paista 4–5 minuuttia / puoli. Jos grillaat pihvit, käytä hiukan reilummin rypsiöljyä grillausöljynä, jolla pihvejä penslataan grillauksen aikana. Ripota valmiille pihveille suolaa (myös sormisuola sopii hyvin) ja pippurisekoitusta.

Sekoita mausteet margariinin joukkoon ja muotoile margariinista pötkö kostutetuin käsin leivinpaperipalalle. Kääri leivinpaperi rullalle maustevoin ympärille ja laita jähmettymään pakastimeen. Leikkaa maustevoi napeiksi ja laita pihveille, tarjoa heti. Lisukkeeksi sopivat grillatut kasvikset, kuten paprika ja kesäkurpitsa.

 

 

Lue lisää Öljyakatemiasta