Chili-suklaakakku

60 min
Chili-suklaakakku

Chilinen suklaakakku on hyvä vaihtoehto normaalin suklaisen kakun tilalle. Hienostunut polte toimii tumman suklaan kanssa loistavana makuparina. Sekä kakku että kuorrute valmistuvat kätevästi Keiju Juoksevasta.


Ainekset:

200 g
tummaa suklaata
200 g
Keiju juoksevaa
3 dl
sokeria
2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
kaakaojauhetta
4 kpl
Kananmunia
2 kpl
punaista chiliä
suolaa

Kuorrutus

150 g
tummaa suklaata
50 g
Keiju juoksevaa
1 kpl
punaista chiliä

Valmistusohje

Sulata suklaa kattilassa miedolla lämmöllä ja sekoita joukkoon Keiju Juokseva. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon suklaa-öljyseos. Lisää kananmunat yksitellen massan sekaan koko ajan sekoittaen. Halkaise chilit ja poista siemenet. Paloittele chilit pieneksi ja sekoita taikinan joukkoon. Kaada taikina halkaisijaltaan 20 senttiseen irtopohjavuokaan ja paista 175 asteessa 40 minuuttia.

Sulata kuorrutteen suklaa ja Keiju Juokseva kattilassa ja kaada jäähtyneen kakun päälle. Halkaise chili ja poista siemenet. Leikkaa chili pieneksi ja ripottele kuorrutteen päälle. Anna kuorrutteen jämähtää. Leikkaa chili-suklaakakku noin 10 palaan ja tarjoile.