Britakääretorttu

Resepti tehty kaupallisessa yhteistyössä Hilla Stenlundin kanssa.
Britakakku sopii herkuksi kevään ja kesän juhliin. Hillan reseptissä tuttu britakakku kääritään rullalle, joka sisältää ihanaa vadelma-rahkavaahtoa ja tuoreita mansikoita.
Pohja: |
|
100 g |
Sunnuntai Leivontamargariinia
|
1 dl |
sokeria
|
3 |
kananmunan keltuaist
|
1,5 dl |
Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
|
1 tl |
leivinjauhetta
|
1 dl |
maitoa
|
Marenki: |
|
3 |
kananmunan valkuaista
|
1,5 dl |
sokeria
|
1 dl |
mantelilastuja
|
Vadelmatäyte: |
|
2 dl |
vispikermaa
|
250 g |
maustamatonta tai maustettua (marja/vanilja) rahkaa
|
2 tl |
sokeria
|
1 tl |
vaniljasokeria
|
1 rasia |
vadelmia
|
3 dl |
pilkottuja mansikoita
|
Koristelu: |
|
kermavaahtoa
|
|
mansikoita ja vadelmia
|
|
sitruunamelissan tai mintun lehtiä
|
Valmistusohje
Pohja:
Vaahdota huoneenlämpöinen leivontamargariini ja sokeri vatkaimella. Erottele munien valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa keltuaiset rasva-sokerivaahtoon. Yhdistä vaahtoon mukaan kuivat aineet ja maito, sekoita tasaiseksi. Levitä taikina pellille leivinpaperille päälle.
Marenki:
Vaahdota valkuaiset puhtaalla ja kuivalla vatkaimella. Lisää sokeri vähitellen vatkaamisen aikana ja vatkaa, kunnes vaahto on jämäkkää ja kiiltävää. Levitä marenki taikinan päälle. Ripottele mantelilastut pinnalle.
Paista pohjaa 175 asteisen uunin alatasolla 25–30 minuuttia. Kumoa pohja puhtaalle leivinpaperille ja jätä jäähtymään leivinpaperilla peitettynä.
Vadelmatäyte:
Vaahdota vispikerma ja sekoita joukkoon rahka, vadelmat, sokeri ja vaniljasokeri. Levitä täyte torttulevylle ja pilkotut mansikat päälle. Kääri torttu rullalle.