Bataattilaatikko



Bataattilaatikko on herkullinen vaihtoehto joulunpöytään. Bataattisoseen tekeminen itse on nopeaa, mutta vieläkin helpommalla pääsee käyttämällä kaupasta saatavaa valmista sosetta. Saat tehtyä bataattilaatikosta vegaanisen jättämällä kananmunan pois. (maidoton, soijaton)
Ainekset:(6) |
|
1 kg |
bataattia kuorittuna ja pilkottuna
|
100 g |
Eleplant-pala
|
1 |
kananmuna
|
0,5 dl |
tummaa siirappia
|
1 dl |
kaurafraichea
|
1 tl |
jauhettua muskottipähkinää
|
2 tl |
suolaa
|
0,5 tl |
rouhittua mustapippuria
|
Pinnalle(6) |
|
1 dl |
korppujauhoja
|
3 rkl |
Eleplantia
|
0,5 dl |
tummaa siirappia
|
Valmistusohje
Keitä bataattipalat kypsiksi kattilassa. Valuta ja soseuta sauvasekoittimella tai yleiskoneessa.
Ruskista Eleplant kattilassa tai paistinpannulla ja anna jäähtyä noin 5 minuutin ajan. Sekoita keskenään bataattisose, kananmuna, kaurafraiche ja mausteet. Laita massa uunivuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhot ja levitä päälle Eleplant-nokareita sekä siirappi. Paista bataattilaatikko 180-asteisessa uunissa 45–50 minuuttia.