Banaaniletut

10-20 kpl pientä lettua koosta riippuen tai 4 isoa räiskälettä
Banaaniletut

Kuohkean paksut banaaniletut maistuvat milloin tahansa, myös aamiaisella. Tarjoa silloin seuraksi marjoja tai hedelmiä. Tässä nämä herkulliset letut kahdella eri täytteellä. Kumpi on enemmän sinun mieleesi?


Banaaniletut:

(10-20 kpl pientä lettua koosta riippuen tai 4 isoa räiskälettä)
2
banaania
2
kananmunaa
1 rkl
sokeria
1 1/2 dl
Sunnuntai vehnäjauhoja
1/2 tl
leivinjauhetta
1 dl
maitoa

Paistamiseen:

(10-20 kpl pientä lettua koosta riippuen tai 4 isoa räiskälettä)
Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta

Kaakao-maapähkinälevite:

(10-20 kpl pientä lettua koosta riippuen tai 4 isoa räiskälettä)
1 1/2 dl
makeutettua maapähkinävoita
1-2 rkl
sokeroimatonta kaakaojauhetta
1/2 dl
hunajaa
(kookosöljyä notkistamiseen)
(2 banaania viipaleina)

Vaniljavaahtoa ja marjoja:

(10-20 kpl pientä lettua koosta riippuen tai 4 isoa räiskälettä)
2 dl
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 dl
vadelmia
2 dl
pensasmustikoita
1/2-3/4 dl
juoksevaa hunajaa

Valmistusohje

Soseuta banaanit sauvasekoittimella tai haarukalla lautasella.
Laita ne kulhoon ja riko joukkoon kananmunat. Mittaa sekaan sokeri, vehnäjauhot, leivinjauhe ja maito. Kääntele taikina sekaisin.
Kuumenna Sunnuntai Juokseva rypsiöljyvalmiste räiskäle- tai lettupannussa.
Paista taikina molemmin puolin kuohkeiksi räiskäleiksi tai pieniksi letuiksi.
Voit tarjota lettujen kanssa jäätelöä, kermavaahtoa, marjoja tai hedelmiä.
Itse valmistettu kaakao-maapähkinälevite on myös herkullinen ja sopii hyvin banaaniviipaleiden kanssa.

 

Valmista kaakao-maapähkinälevite. Mittaa lautaselle makeutettu maapähkinävoi ja sokeroimaton kaakaojauhe ja hunaja. Sekoita tasaiseksi lusikalla. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa hunajaa. Jos seos tuntuu paksulta, notkista sitä pienellä määrällä kookosöljyä. Tarjoa räiskäleiden kanssa. Viipaloi seuraksi halutessasi banaaniviipaleita.

 

Vaahdota vaniljakastike ja tarjoa räiskäleiden tai lettujen kanssa. Tarjoa seuraksi vadelmia ja pensasmustikoita ja valuta halutessasi päälle hieman hunajaa.