Korkealaatuinen Keiju-rypsiöljy on joka keittiön luottotuote ja syystä Suomen suosituin rypsiöljy. Pakkauskoot 500 ml ja 1 l. • Monipuoliseen ruoanlaittoon:…
Lue lisää
Banaanikakku suklaavaahtokuorrutteella

1,5 h

15

Mummon klassikkoleivonnainen banaanikakku valmistetaan uunivuokaan ja kuorrutetaan suklaavaahdolla. Reilusti rypsiöljyä sisältävä leivonnainen on mehevä ja säilyy pitkään herkullisena.
Taikina(15) |
|
3 |
banaania (n. 300 g)
|
0,5 |
sitruunan mehu
|
4 dl |
Keiju rypsiöljyä
|
3 |
kananmunaa
|
1 tl |
omenaviinietikkaa
|
4 dl |
sokeria
|
1 tl |
vaniljasokeria
|
1 tl |
ruokasoodaa
|
1 tl |
leivinjauhetta
|
6 dl |
vehnäjauhoja
|
Kuorrute(15) |
|
100 g |
suklaata
|
3 dl |
kermaa
|
1 tl |
vaniljasokeria
|
ripaus suolaa
|
Valmistusohje
- Soseuta banaanit haarukalla kulhossa. Lisää joukkoon sitruunamehu. Lisää öljy ja sekoita tasaiseksi. Lisää kananmunat ja omenaviinietikka. Sekoita tasaiseksi.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vähitellen banaaniseokseen. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 170-asteisessa uunissa noin 35-40 minuuttia.
- Sulata suklaa ja 1 dl kermaa kattilassa. Jäähdytä hieman. Vaahdota 2 dl kermaa ja lisää joukkoon suklaaseos. Mausta ripauksella suolaa. Pursota suklaavaahto jäähtyneen banaanikakun pinnalle. Koristele banaanikakku halutessasi suklaarouheella.