Banaanikakku suklaavaahtokuorrutteella

1,5 h
15
Banaanikakku suklaavaahtokuorrutteella

Mummon klassikkoleivonnainen banaanikakku valmistetaan uunivuokaan ja kuorrutetaan suklaavaahdolla. Reilusti rypsiöljyä sisältävä leivonnainen on mehevä ja säilyy pitkään herkullisena.


Taikina

(15)
3
banaania (n. 300 g)
0,5
sitruunan mehu
4 dl
Keiju rypsiöljyä
3
kananmunaa
1 tl
omenaviinietikkaa
4 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
1 tl
ruokasoodaa
1 tl
leivinjauhetta
6 dl
vehnäjauhoja

Kuorrute

(15)
100 g
suklaata
3 dl
kermaa
1 tl
vaniljasokeria
ripaus suolaa

Valmistusohje

  1. Soseuta banaanit haarukalla kulhossa. Lisää joukkoon sitruunamehu. Lisää öljy ja sekoita tasaiseksi. Lisää kananmunat ja omenaviinietikka. Sekoita tasaiseksi.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vähitellen banaaniseokseen. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  3. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 170-asteisessa uunissa noin 35-40 minuuttia.
  4. Sulata suklaa ja 1 dl kermaa kattilassa. Jäähdytä hieman. Vaahdota 2 dl kermaa ja lisää joukkoon suklaaseos. Mausta ripauksella suolaa. Pursota suklaavaahto jäähtyneen banaanikakun pinnalle. Koristele banaanikakku halutessasi suklaarouheella.