Luotettavaa suomalaista osaamista jo yli 60 vuotta!

Leipomo- ja teollisuustuotteet

Suomen ainoa margariinitehdas Bunge Finland valmistaa Raisiossa korkealuokkaisia, kasviöljypohjaisia tuotteita laadukkaista raaka-aineista.

  • Margariinit
  • Voi-kasviöljyseokset
  • Shorteningit ja juoksevat margariinit
  • Öljyt: rypsi, auringonkukka, camelina, oliivi

Tutustu tuotteisiimme, lataa tuotekuvasto pdf (1,1 Mb)

 

BUNGE FINLAND SIIRTYI VASTUULLISESTI TUOTETTUUN SEGREGOITUUN PALMUÖLJYYN SYYSKUUSSA 2015


RSPOToukokuussa 2014 Bunge Finland siirtyi käyttämään kaikissa Keiju- ja Sunnuntai –margariineissa ainoastaan RSPO (Round Table of Sustainable Palm Oil) –standardin mukaista Mass Balance –sertifioitua palmuöljyä. Bungen arvojen mukaisesti kaikkien maanviljelyn arvoketjujen tulee olla kestävän kehityksen periaatteiden mukaisia ja kansantaloudellisesti paikallisille yhteisöille kannattavia. Haluamme, että käyttämämme palmuöljyn tuotannossa suojellaan alueita, joilla on korkea luonnonsuojeluarvo ja/tai runsaat hiilivarannot, minimoidaan kasvihuonekaasupäästöjä, hyödynnetään vastuullisia viljelykäytäntöjä sekä suojataan työntekijöiden ja paikallisten yhteisöjen oikeuksia.

Tämän vuoksi olemme ottaneet syyskuussa 2015 seuraavan askeleen vastuullisuusohjelmassamme ja siirtyneet käyttämään ainoastaan vastuullisesti tuotettua ja erillään muusta palmuöljystä pidettyä sertifioitua palmuöljyä (Segregated palm oil, SG) kaikissa kuluttaja- ja suurkeittiömargariineissamme. Käyttämällä segregoituja palmu- ja palmunydinöljyjä tuotannossamme varmistamme suoran tuen sellaisille palmuöljyplantaaseille, jotka toimivat kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti.

Segregoitu tuotantoketju varmistetaan pitämällä palmuöljyn kuljetus ja käsittely erillään muista palmuöljylaaduista, toisin sanoen sertifioimalla koko tuotantoketju ja -laitos. Tämä kaikki edustaa yhtä askelta edemmäs kohti jäljitettävää ja läpinäkyvää tuotantoketjua ja antaa meille mahdollisuuden vaatia yhä korkeampia standardeja, yhä konkreettisemmassa muodossa. Hankimme jatkossakin margariineissamme ja levitteissämme käyttämämme palmuöljyn tuottajilta, jotka todistetusti toimivat RSPO:n kestävän kehityksen ja vastuullisuuden periaatteiden mukaisesti.

  

Bungen leipomo- ja teollisuustuotteet sinulle myy

Haarla

Haarla Oy
Pyhäjärvenkatu 5 A
33200 Tampere, Finland

Myynti:
Julius Haarla
mobiili 040 779 2910
puh. 03 33991309
[email protected]

Tilaukset:
[email protected]
fax 03 3399 1350
puh 03 3399 1333