Marinoidut lohivartaat

Marinoidut lohivartaat

Raaka-aineet:

n. 800 g
ruodotonta ja nahatonta lohta

Marinadi:

4 rkl
Keiju sitruuna-basilikayrttiöljyä
2 tl
wasabitahnaa
2 rkl
fariinisokeria
2 rkl
soijakastiketta
2
valkosipulinkynttä
pala tuoretta inkivääriä
mustapippuria myllystä

Valmistusohje

Poista nahka lohifileestä ja paloittele kala kuutioiksi. Leikkaa valkosipulinkynnet ohuiksi lastuiksi ja silppua inkivääri. Sekoita marinadin ainekset kulhossa. Laita lohipalat marinadiin ja kääntele paloja liemessä. Laita jääkaappiin marinoitumaan puoleksi tunniksi. Pujottele lohet vartaaseen ja grillaa kaunis väri pintaan.

Resepti on Keiju järjestämän öljyreseptikisan satoa, tekijänä Kaisa Sillanpää

 

 

Lue lisää Öljyakatemiasta